Jeg har altid haft stor glæde ved at tilberede mad – lige fra barn har jeg fulgt min mor, som var helt fantastisk i køkkenet. Jeg er vokset op på landet på en stor gård. Jeg valgte dog ikke køkkenvejen men tog en omvej og læste jura, blev cand. jur. og senere advokat.
I mit arbejdsliv har jeg arbejdet som HR-chef. Selvom arbejdslivet kunne være travlt, så har der altid været tid til mit køkken. – ‘Fast food’ er hos mig nemme pastaretter og i perioder, hvor arbejdsdagene var lange – var det pasta på 100 måder.
Jeg traf før rigtig pensionsalder, en stor beslutning, om at forlade arbejdsmarkedet. I dag bruger jeg tid på, det der for mig giver mening. Jeg bruger rigtig meget tid på at tilberede mad. Jeg finder råvarer i naturen, jeg læser og finder små producenter, som jeg opsøger og ser jeg på min vej en lille vejbod, så må jeg stoppe.
Har jeg været på en rejse, så har jeg helt sikkert et eller andet spiseligt med hjem i kufferten. Det betyder, at jeg stort set aldrig køber ind til en bestemt ret, og jeg kommer helt sikkert hjem med ingredienser, som jeg ikke havde planlagt.
Jeg har stor fokus på at tilberede mad i sæson og undgår madspild. Det er smag og gode råvarer, der er vigtigt. Pynt og detaljer er ikke min spidskompetence – men jeg kan lide at anrette pænt. Jeg prøver nye ting – jeg lærer nyt – men de klassiske retter, som jeg husker, fra min barndom, vil aldrig forsvinde. Ja, jeg tilbereder mindre og mindre middage med kød. Tidligere iscensatte jeg, at i aften skal vi ikke have kød! I dag tilbereder jeg og servere.
Det er mit håb, at min blog nu i en opdateret udgave, vil give dig inspiration til at gå i køkkenet, og jeg tager gerne tid til en dialog omkring mad.
Jeg glæder mig til at møde dig på min blog.
Dorthe Anneberg