Gulerodskage til fødselsdag!

Gulerodskagen der blev til fødselsdagskage!!

Det er ikke længe siden jeg på bloggen har lagt en opskrift på gulerodskage – men den kommer igen – jeg har ændret lidt i kagen efter ønske – så den er helt uden fyld (jeg syntes fortsat at ristede hasselnødde- kerner og rosiner passer godt eller græskarkerner – men ikke til denne)!! – måske den ser simpel ud – men det rustikke udseende er faktisk meget fint!! Jeg har bagt kagen i en silverwood aluminiums form – en fantastisk form der gør man kan få knivskarpe hjørner!

Til kagen her har jeg brugt

175 g farin

150 g smør

1 stang vanilje

lidt reven muskatnød

3 æg

225 g fuldkorns spelt mel

1 tsk kanel

2 tsk bagepulver

lidt flagesalt – jeg bruger maldon

300 g revne gulerødder

Smør og farin piskes sammen også med kornene fra vaniljestangen – æggene piskes i et ad gangen – mel kanel, lidt reven muskat nød, bage pulver og salt blandes sammen og tilsættes dejen – tilsidst vendes de revne gulerødder i massen. Kom massen i en smurt stor form – rund – firkantet eller hvad du nu har – bag ca. 1 time ved 180 grader. Er du så heldig, at du har en aluminiums form så bag ved 170 -175 – den leder varmen lidt bedre og tjek bagetiden.

Jeg har pyntet kagen med 125 g mascapone rørt med 200 g flødeost (brug ikke fedtfattigt) tilsat et par spiseskefulde flormelis, reven citronskal, ca.4 spiseskefulde kokosmel – smag undervejs – hvis du ønsker den mere sød så tilsættes lidt ekstra flormelis.

Tilsidst har jeg pyntet med tørret havtorn.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

Følg:

2 Comments

 1. Gitte
  18. oktober 2017 / 09:26

  Hvor stor er en stor form? Hvad er målene på din form?
  Mvh Gitte

  • Dorthe Anneberg
   18. oktober 2017 / 09:34

   Hej Gitte
   Den passer til en springform ca. 26 i diameter. eller en bradepande ca. 30 x 20. Jeg har en bradepande hvor jeg kan justere størrelse. Men har du ikke helt mål så brug hvad du har og juster bage tid – det gør ikke noget den er lidt højre eller lavere – syntes jeg. Kagen rækker til ca. 10-12 glade kage spiser!!!! Mange hilsner Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *