Spidskålsalat!

Spidskålsalat

Spidskål har jeg skrevet om før, og skrevet om hvor dejligt det er til sommerretterne – men også her i foråret  er der fine spidskål at få. Jeg har netop tilberedt spidskål salat, jeg brugte dressing som beskrevet længere nede men jeg valgte at ændre fyld. Jeg brugte 2 avokado som jeg skar i tern, et æble som ligeledes blev skåret i tern. Spidskålen skar jeg tyndt – denne gang  brugte jeg mandolinjern – vendte det hele i dressingen og dryssede med forspirrede boghvedekerner.

Spidskålssalat hører til når det er sommer – man kunne skrive rigtig mange opskrifter – da man kan ændre fyld i det uendelige. Salaten er god til al grill maden – den er nem fordi den kan forberedes i god tid, men bedst af alt så smager den af sommer og sprødheden i de nye danske kål er bare en rigtig god smags oplevelse. Har du en food processor, så er den også hurtig at tilberede.

Til salaten her her jeg brugt

1/2 spidskål

3 nye gulerødder

1 bundt radiser

2 hvide asparges

1 bundt dild

 

Dressing

2 spsk mayonaise

4 spsk græsk yoghurt 10 %

1 stor tsk fuld dijonsennep

1 tsk honning

3 spsk bearnaise essens – man kan også bruge ris eddike eller en god hvidvinseddike

salt og peber.

Snit alle grøntsagerne fint – (tynde skiver) – du kan gøre det på foodprocessor. (Hvis du syntes din spidskål mangler sprødhed – så læg den snittede kål i isvand og  sæt i køleskab et par timer, sigt vandet fra. Hvis der er for meget vandm så bliver dressingen slasket.) Klip dilden og bland den med grøntsagerne i en stor skål – gem lidt dild til pynt.

Rør dressingen sammen – smag til.

Før servering hældes dressingen over grøntsagerne – pynt med dild.

Tynde æbleskiver, tynde skiver af blomkål eller agurkeskiver smager også godt i salaten.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Følg:

3 Comments

 1. Erik Poulsen
  16. juli 2017 / 16:58

  Super lækker salat. Hvor længe kan den holde sig i køleskabet?

  • Dorthe Anneberg
   23. juli 2017 / 11:17

   Hej Erik – jeg tror da jeg har haft et lille uheld på min blog – jeg ved positivt jeg har svaret dig – men måske er mit svar ikke kommet frem. Jeg vil sige nogle dage – men det kan godt blive lidt tyndt. God søndag Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *