Peach melba crumble kage
Lidt rester af bær og manglende indkøb – og alligevel lyst til at bage, mon ikke vi alle kender det. Denne kage er derfor lavet lidt på slump og du kan erstatte nogle af ingredienserne. Den er nem og den smager rigtig godt enten til en kop kaffe/the eller som en dessert med flødeskum eller vaniljeis til.
Du skal til en firkantet bradepande/fad 20X30 cm bruge:
til crumble:
4 dl grove havregryn (jeg brugte en blanding af havre, spelt, hvede og rugflager)
1/2 dl valnødder kan udelades
3 dl hvede mel
2 dl sukker her kan du for mere smag vælge at bruge farin – jeg havde ikke nok så det blev til 1,5 dl rørsukker og 0,5 dl farin
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
150 g smør
lidt ekstra smør 25-40 g
Fyld
400 g friske hindbær (hvis du bruger frosne så tilbered en kompot hvor du har jævnet bærerne med 2 spsk maizenamel og tilsat et par spsk sukker og kog op med 1/2 stang vanilje)
ca. 4 spsk sukker
2 spsk maizenamel
2 tsk vanilje ekstrakt
reven skal af 1/2 citron (økologisk)
2-3 modne nektariner
Start med crumble, kom mel, bagepulver, kanel, smør og sukker i foodprocessor og kør pulse nogle gange, så du har en ‘smuldre dej’ tilsæt valnødder kør pulse et par gange så de er groft hakket. Bland med flagerne. Kom ca. 1/3 af dejen i bunden af en form beklædt med bagepapir. (har du ikke en firkantet form så brug en springform).
Forbag bunden i ca. 10 min ved 180 grader.
Mens du har bunden i ovnen tilbereder du fyld. Vask nektariner, halver og fjern stenene – skær i grove tern, kom dem i en skål sammen med hindbær eller hindbær kompot, citron, vanilje og maizenamel.
Tag bunden ud af ovnen kom fyldet på og kom resten af crumble på. Kom lidt små klatter af smør øverst for at få en lidt sprød skorpe. Sæt igen kagen i oven og bag den ca. 30-40 min den skal være pæn lysebrun.
Tag den ud afkøl. Den er nemmest at skære når den er kold – men det kan være vanskeligt at vente!!!!
God fornøjelse og tak fordi du læste med.