Svesker i portvin
Årstiden er lige til at få svesker i kurven når du er ud at handle. Hvis du kigger efter de store svesker fra Agen, og dem uden sten, så er du godt på vej. Måske du har en sjat god portvin stående, som du ikke lige ved hvad du skal bruge til.
Men det fortæller jeg – du skal tilberede svesker i portvin. De smager fantastisk til en hurtig dessert, blot med flødeskum eller vaniljeis. Også til panna cotta er de gode. Du kan bruge dem i trifli eller bare til et stykke ost.
Hvis du laver konfekt til jul, så er de også gode i marcipan.
De kan bestemt også bruges til anden, hvis du har nogen tilbage når du kommer til julen.
Du skal bruge:
150 g svesker
150 g sukker
1,5 dl portvin
0,5 dl vand
0,5 dl rom (hvis du har gløg ekstrakt som du selv har tilberedt med lidt appelsinsmag så kan det bruges) Og du kan helt udelade rommen erstat evt med lidt mere vand.
Kog lagen op så sukker smelter – ved middel varme. Tilsæt svesker og varm godt igennem. De skal ikke koge, blot varmes igennem. Kom så i rene glas – luk og afkøl.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.