Frittata
Frittata er så nemt og hurtigt at tilberede og du kan bruge forskellige grøntsager, brug grøntsager der allerede er tilberedt. Du kan servere frittata til brunch, til frokost eller til let aftenmåltid. Du kan spise den varm eller kold!
Men det er vigtigt at du ikke pisker æggene for meget, så bliver det omelet eller quiche – en fritta skal være blød og ikke tør og luftig.
Jeg valgte at tilberede med Karl Johan svampe.
Du skal bruge
8 store æg
1/2 dl fløde
ca. 1 dl feta ost
1-2 Karl Johan svampe – faste
1 god klat smør til at stege i.
Begynd med svampene – rengør og skær i ca. 1/2 cm tykke skiver. Rist dem på en varm pande i smør, tilsæt evt lidt smør undervejs.
Slå æggene ud i en skål. Og her er det så at frittata adskiller sig fra omelet – du skal ikke piske luft i æggene. De skal piskes sammen, men kun lige så æggeblomme og hvide er blandet. Rør fløden eller pisk let fløden i massen.
Tilsæt så smuldret feta og salt og peber.
Hæld massen i et ild fast fad beklædt med bagepapir. Du kan også bruge en rund springform, som du beklæder med bage papir. Sæt æggemassen i ovnen ved 200 g i 10 min, så overfladen lige er fast – tag fadet ud læg dine svampe på frittataen og bag yderligere ca. 20 min ved 200 g.
Tag den du af ovnen og løft forsigtigt bagepapir i hjørnerne, så du kan skubbe din frittata over på serveringsfad.
Din frittata skal være blød men ikke tør og luftig.
Du kan naturligvis erstatte svampe med andre grøntsager f.eks er grønne asparges er godt. Men husk grøntsagerne skal være tilberedte.
Osten kan også erstattes med f.eks gryere eller en anden fast ost.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.