Fuldkorns kiks
Måske er jeg en dårlig fotograf og måske er disse kiks ikke særlige fotogene! Men det skal ikke afholde en fra at bage dem. De smager af noget – de er gode til en snack de er gode til lidt ost, de er gode til en kop the. De kan knuses og bruges som bund i cheesecake eller i en key lime pie.
Du skal bruge:
220 g fuldkorns hvedemel – jeg brugte ølandshvede
40 g solsikkekerner
40 g ristede hasselnødde kerner
25 g græskarkerner
25 g sesamfrø
2 tsk salt – jeg bruger sydesalt
1,5 dl vand
11/2 spsk flydende honning eller anden sirup
2 spsk olie – det kan være olienolie men så skal det være en let ellers en nødde olie.
Kom alle de tørre ingredienser i foodprocessor eller blender. ‘Kør’ det til mel. Kom i skål og tilsæt vand, olie og honning, bland godt sammen så du har en dejlig glat dej, juster evt med lidt mere mel hvis nødvendigt.
Pak dejen ind i film og læg den i køleskab. Dejen har rigtig godt af at hvile, gerne natten over. Men skal det gå hurtigt så kan den bages efter 1/2 time.
Når du skal bage, så skal dejen rulles ud på et meldrysset bord eller mellem 2 stykker bagepapir. Skær dejen i 3 stykker. Rul så tyndt som muligt -husk lidt mel så dejen ikke hænger fast. Udstik kiks eller skær med en kniv eller pizza skærer den form du ønsker kiksene. Bag dem ved 175 grader i ca. 15-20 min – tjek undervejs og vend evt. pladen 180 grader efter 10 min så de bliver ens bagt. Afkøl – de er dejlig sprøde!!
God fornøjelse og tak fordi du læste med.