Gammeldags sandkage – her som marmorkage og citronkage!
Sandkage er måske lidt retro – eller mormor mad! men hold da op hvor det smager godt til en kop kaffe eller the eller til et glas saftevand!
Det er enkelt og nemt og ikke noget med en hel masse pynt så alle – små som gamle kan lide disse kager. Og selvfølgelig kan man hvis er mere til det fine udseende arbejde med at få lagt mønster i mormor kagen – men hos mig er det smagen og jeg er bare bedst til det udseende de nu måtte få. Jeg valgte at tilberede to små sandkager med ens basis dej.
Til en stor sandkage skal du bruge:
250 g smør bløt
250 g sukker
5 æg store
125 g hvedemel
125 g kartoffelmel
Rør smør og sukker hvidt og skummende. Del æg – og kom så en æggeblomme i dejen og rør grundigt mellem hver blomme. Derefter sigtes hvedemel og kartoffelmel i dejen og der røres igennem. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen.
Hvis du vil tilberede citronkagen, så skal dejen tilsættes reven skal af en økologisk citron og saft af en citron – ca. 1/2 dl.
Hvis du vil tilberede marmorkage skal 1/3 af dejen tilsættes 25 g god kakao. Den lyse dej lægges i bunden og så kakao dejen og slut så med den hvide dej.
Kagerne bages ved 190 g i ca 1 time – stik en strikkepind i for at tjekke om kagen er bagt.
Tak fordi du læste med og god fornøjelse!!
Den se god ud den vil jeg prøv
Hej Marianne
Tak for din kommentar. Jeg syntes også den er god!! Rigtig god fornøjelse.
Mange hilsner
Dorthe