Grønne tomater
En af mine ynglingsfilm er ‘Stegte grønne tomater’ – filmen vender tilbage når jeg ser grønne tomater. Denne gang har jeg så valgt at sylte og ikke stege. Jeg har også valgt at tilberede 2 slags, en version med hel kanel og en med vanilje.
Opskriften har jeg hentet inspiration til fra ‘Ingeborg Suhrs’ kogebog – 1945.
Du skal bruge
ca. 1 kg grønne tomater
lidt groft kokke salt
1 l eddike
0,5 kg sukker
1-2 stænger hel kanel
1/2 stang vanilje
lidt sichuanpeber
3-4 hel kardemomme
evt. lidt rom til at skylle glas i – atamon kan også bruges.
Vask tomater – halver dem og kom i en skål, drys med groft kokkesalt. Læg et viskestykke over. Lad dem stå I ca. 24 timer.
Skyl tomaterne og kom dem i en sigte eller på et rent viskestykke.
Kog eddike og sukker til sukker er smeltet- fordel i 2 gryder – I den ene gryde kommes 1/2 stang flækket vanilje og lidt hel Sichuan peber – I den anden hel kanel, hel kardemomme og lidt Sichuan peber.
Kog de 2 portioner eddike op og tilsæt ca halvdelen af tomaterne I hver sin gryde og kog op ca. 3-4 min.
Kom i rengjorte glas – Jeg skyller glas i rom!
God fornøjelse og tak fordi du læste med