Honninghjerter

Honninghjerter – bagt med fordej

Honninghjerter hører julen til. Har du glemt at tilberede fordejen inden 1. November, så må denne opskrift vente til næste år – eller du kan vælge at tilberede dem og strække julen til ind januar måned. Du kan også vælge at bage en honningkage som du også finder opskrift på min blog.

Honninghjerter med fordej er nemt – men med et stort MEN for dejen er tung at arbejde med. Når det er skrevet så er det arbejdet værd – de smager af jul og huset dufter af jul når man bager. Jeg fandt opskriften i min mors kogebog. Men jeg har været på nettet og kan se at den ikke er unikke – det er åbenbart denne måde honninghjerter skal bages på.

Du skal bruge:

Fordej

500 g honning – det er nemmest at arbejde med en blød eller flydende honning. Brug noget god dansk honning.

500 g hvede mel

Mel og honning kommes i skål og æltes godt sammen – jeg ser kun en mulighed, at bruge hænderne. Dejen skal så i en boks eller skål med låg. Luk tæt, har du en vakuumpakker kan man altså også komme dejen i pose og vakuum pakke.

I begge tilfælde gælder at dejen nu skal opbevares mørkt og lunt i en god måneds tid eller længere.

Når du skal bage så skal du afsætte lidt tid og de er ikke klar til at spise straks efter tilberedning.

Du skal bruge:

Dej

2 æggeblommer

10 g hjortetaksalt

2 spsk vand

10 g potaske

5 -7 g  kanel

5-7 g ingefær

5 g nelliker

Alle krydderier er stødt.

Chokoladeovertræk

4 dl chokolade knapper (jeg bruger rigtig chokolade 70%)

Kagerne kan pyntes med kagepynt.

Nu skal du bage:

Fordejen tages frem – den er formentlig stenhård! Jeg brugte iøvrigt hænder til at ælte dejen sammen med, da mine hænder ikke er helt unge, så må jeg indrømme, at dette var hårdt for led!! Jeg vil klart anbefale at der bruges røremaskine! Så kom den hårde dej i røre skålen – jeg skar dejen i mindre stykker.

I en anden skål kommes æggeblommer og hjortetaksalt, rør så du har en glat masse – rør pot aske ud i  vandet. Det bliver varmt tilsæt nu æggeblommemassen, potasken og de øvrige krydderier til dejen. Hvis du ikke kan røre rundt så lad det stå lidt. Kør så dejen sammen på maskinen ved lav hastighed – 3-5 min. Så ved højrere hastighed også i nogle minutter. Skru så helt op for hastighed i et par minutter.

Jeg har normalt en kraftfuld Teddy røremaskine  – den kan alt!!

Hvis din røremaskine ikke er så kraftfuld, så må du stoppe hvis du kan mærke maskinen arbejder for hårdt og ælt så dejen færdig i hånden, tilsæt evt lidt mere vand, hvis du føler dejen er for tør. Du ender med at have en dejlig blød dej.

Rul så dejen ud på et meldrysset bord eller mellem 2 stykker bagepapir ligeledes med lidt mel på begge sider.

Dejen skal være ca. 1/2 cm tyk.

Udstik nu hjerter – og sæt på en bageplade med bagepapir – der skal være lidt plads mellem hjerterne – de hæver. Resterne af dejen ruller du sammen på ny og stikker ud.

Hjerterne skal bages ved 180 g varmluft.

Bagetid afhænger selvfølgelig af tykkelse, ca. 10 min, de skal have fin farve. Du kan mærke med en finger om de er færdige, hvis din finger med et let tryk sætter mærke skal de have lidt mere.

Afkøl og nu vil du opleve at hjerterne er helt hårde.

Kom hjerterne enten i en skål med et fugtig viskestykke over eller pak dem ind i et fugtigt viskestykke og sæt dem i køleskab. Efter 4 dage er de bløde og svampede.

Smelt så chokolade og smør hjerterne med chokolade. Afkøl og nyd de smager godt. De smager virkelig godt.

En lille kommentar, jeg elsker honning og kager med honning i, måske syntes jeg den opskrift jeg har på bloggen med en rigtig honningkage er mere mig!

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *