Kærnemælkskoldskål
Når det er sommer, så skal der koldskål på bordet, ihvertfald hos mig. Jeg tilbereder denne enkle koldskål – den kan nemt stå i et par dage. Du kan vælge at erstatte kærnemælk med kefir. Jeg kan faktisk ikke rigtig finde ud af hvad jeg bedst kan lide! Du kan justere mængden af sukker. Du kan også tilsætte lidt vanilje, enten korn fra en halv stang eller 1/2 tsk vaniljepulver. Hvis du har tilberedt hyldeblomstsaft så kan du tilsætte 1/2 -1 dl og reducere sukkermængden lidt.
Du skal bruge
1 l god kærmælk
jeg bruger ca. 75 g sukker – i opr. opskrift brugte jeg 125 g – men jeg syntes det er for meget.
1-2 citroner – økologisk
evt. korn af 1/2 stang vanilje eller 1/2 tsk vaniljepulver
i en kande eller stort glas kommer du sukker og lidt kærnemælk rør lidt rundt – så sukker fordeler sig. Tilsæt resten af kærnemælk og rør rundt. Vask citroner – skær ender af de skal ikke bruges – skær så i tykker skiver. Kom citron skiver i glasset eller kanden. Tryk dem så de er dækket med kærnemælk. Sæt i køleskab og lad stå minimum 4-5 timer gerne til næste dag. Server evt med kammerjunkere eller frugt kompot.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.