Madelienekager med havtorn
Det er ikke nogen hemmlighed, at det lille fine orange bær, er et af de bær jeg sætter mest pris på. Det er drøn besværligt, at plukke men naturen hvor man finder bærerne er dejlig, så man kan lige så godt nyde det at være i naturen når man plukker havtorn. Ja og når man så kommer hjem med bærerne og skal have dem af grenene, så skal man bare tænke på alle de dejlige ting man kan få ud af også relativt små portioner. Så gør de små rifter og stik knapt så ondt.
Madelienekager er nemt bagt og de smager skønt på en dessert tallerken eller bage til en kop the. Stephanie der har bloggen www.snilde.dk har udviklet opskriften! Jeg vidste med det samme, da jeg så Stephanie’s opskrift hvor havtorn var brugt i madeliene kager, at det måtte prøves.
Du skal bruge
100 g smør
2 æg
1 dl sukker
1/2 dl havtornsaft
2,5 dl hvede mel
1/2 tsk bagepulver
1 knivspids salt
Smelt smøret. Pisk æg og sukker luftigt. Vend havtorn saft i dejen.
Bland hvedemel med salt og bagepulver. Sigt det i dejen og vend rundt – så du har en jævn masse. Rør det afkølede smeltede smør i dejen.
Smør form og kom dej i hullerne knapt til kanten. Bag dem ved 180 grader i ca. 15 min – alt efter hvor store dine kager er de skal hæve og være gyldne.
Afkøl og kom dem i en tæt lukket dåse.
God fornøjelse og tak fordi du læste med
Kære Dorthe.
Så fin en blog, du har tsk fordi du deler.
1) Jeg haraldrig set eller arbejdet med havtorn. Hbordan presser man bedst saften ud af dem?
2) Hvor har du købt din madelaine form henne? Og kan du snbefale silikone eller metal?
Forfatter
Kære Eva
Undskyld et sent svar – jeg har dårligt lært min blog at kende!!
Tak for en dejlig besked.
Jeg plukker havtorn om efteråret, fryser og ryster så bærerne af. Koger og presser gennem tæt sigte. Du kan finde en opskrift på saft på min blog.
Jeg har købt Madeleine forme i kunst og køkkentøj KOK – silikone men en ret dyr udgave, de er virkelig gode. Metal bruger jeg også men syntes faktisk silikone er nemmere at arbejde med.
Bedste hilsner
Dorthe