Marinerede rejer og kammuslinger
Denne lille ret er rigtig dejlig til enten pasta eller ris! Jeg har valgt at marinere rejer – jeg køber frosne store rejer – der er skal på halen! Jeg vælger at tø dem op og så pille skallen af. I denne ret har jeg så også valgt at have nogle gode kammuslinger – det kan undlades men det smager rigtig godt, syntes jeg og giver lige retten et ekstra løft. Jeg valgte at give lidt sauteret spinat til.
Du skal til 4 personer bruge:
500 g store rejer
ca. 8-10 kammuslinger – jeg køber store – vælger du små frosne skal der beregnes 3-4 stk til hver (ca. 200 g)
1 orange peberfrugt – skåret i små tern
lidt citronsaft
smør til at stege i
salt og peber
evt. lidt sød chili sauce
bredbladet persille til pynt
Marinade
2-3 spsk olivenolie
1-2 spsk presset limesaft eller citronsaft
ca. 2 tsk frisk reven ingefær
1 knust hvidløg – kan udelades
ca. 2 tsk finthakket chilli
2-3 spsk hvidvin – kan udelades
Rør marinaden sammen i en skål – kom rejer og kammuslinger i skålen vend godt rundt – sæt i køleskabet i et par timer. Du kan også komme marinade, rejer og kammuslinger i en plastikpose og fortsat i køleskab et par timer.
Varm smør og lidt olie op på en pande og tilsæt rejer og kammuslinger sauter i nogle få minutter tilsæt den finthakket peberfrugt og marinaden og sauter yderligere et par min – så retten koger sammen. Smag til med salt og peber og tilsæt evt. sød chili sauce.
Anret og pynt med lidt bredbladet persille.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.