Rabarber-banan kage med mælke chokolade med knas af valnødder.
Der ligger et par bananer som er ved er være godt modne og rabarber har du måske i haven eller i grøntsagsskuffen! Måske du lige har lyst til at bage en kage. Denne er enkel og vil du hellere bage i muffins forme så vil dejen også være god til det.
Du skal bruge:
2 bananer
3-4 dl rabarber
2 æg
100 g sukker plus et par skefulde til rabarber
100 g smør, smeltet
1 tsk bagepulver
1 tak bage soda
85 g mælke chokolade
3 dl mel
1 dl havregryn
1 dl valnødder
Vask rabarber skær dem i stykker – hvis du skal bage muffins, så i ikke for store stykker. Kom dem i en skål drys lidt sukker over og lad dem stå mens du forbereder resten. Det kan være du er igang med rabarber kompot, så kan du har en større portions rabarber som står og trækker med sukker.
Pisk æg og sukker skummende.
Mos bananer med en gaffel, vend det i æggene.
Bland de tørre ingredienser, mel, bagepulver, bage soda og havregryn vend det i blandingen sammen med smeltet smør.
Vend så rabarber og groft hakket chokolade i blandingen.
Kom dejen i en smurt springform eller anden form – tag højde for at den hæver – jeg brugte en tærteform så jeg havde dej på ydersiden!!!! Eller fyld dejen i muffins forme. Drys med groft hakket valnødder.
Bag ved 200 g i ca. 25 min skru ned 180 og bag yderligere i ca. 10 min. Bage tiden skal være mindre hvis du bager muffins.
Kagen er rigtig god med flødeskum eller is og evt. lidt syltede rabarber. Hvis du har ekstra rabarber, så til bered rabarber ca. 400 g og ca. 120-150 g sukker et par skræller af en lime eller citron, en stang vanilje evt. en hvor du har brugt kerne. Lad det stå og trække og sæt det så i oven når du tager kagen ud. Sluk oven – du får de finste syltede rabarber ved brug af eftervarmen.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.