Så kom 2017 i gang! Vi skal have energi.

Lidt  inspiration til morgenmad/brunch eller mellemretter!

Nu er tiden kommet til at vi skal tænke på at få energi til at komme igennem de sidste mørke måneder inden forårssolen kommer frem!.

Jeg vil i mine næste indslag  komme med opskrifter på energibar (müslibar), müsli, grøntsags smoothie  og frugt smoothie! –  Det er enkelte opskrifter som alle indeholder økologiske chia frø! I dag er det således opskrift på energibarer eller müsli barer med økologiske chia frø1

img_2375

Energibar (müslibar)

1 dl quinoa

1 dl økologiske chia frø

2 spks knus hørfrø

2,5 dl grove havregryn – er du til gluten frie så sørg for at havregrynene er glutenfri!

1/4 tsk salt – (jeg bruger sydesalt, maldonsalt og himalaya salt – prøv den lyserøde det er rigtig godt! men ikke nødvendigt!

1 tsk kanel

1 tsk kardemomme

1/2 tsk muskatnød

1 dl grofthakket mandler

1/2 dl honning eller ahorn sirup

1/2 – 1 dl kokosfedt eller peaunutsmør

1/2 – 1 dl hakket tørret frugt – jeg bruger abrikos og figner – man kan godt tilberede uden tørret frugt – ligesom man selvfølgelig kan tilsætte andet f.eks hakket chokolade eller bananchips!!

Varm forsigt honning/sirup og kokosfedt – bland de øvrige ingredienser i en skål – hæld honning, kokosfedt i skålen med de øvrige ingredienser – mix det hele godt. Kom det hele i en lille bradepande som du har beklædt med bagepapier. Glat det ud så det er jævnt ud og tryk det godt sammen – det er nemmest med hænderne – det er nemmest hvis du har skyllet hånden i koldt vand.

Bag i ca 15 min ved 180 grader.

Akøl og skær i ønskede størrelser opbevar i lufttæt dåse. Jeg kommer dem i fryser – på den måde holder de sig bedre friske og det tager ingen tid at tø op!

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *