Saltmandler med et strejf af lakrids
Det bliver ikke nemmere, hvis der skal lidt til drink eller bobler når der kommer gæster eller de smager bare godt i hverdagen når man lige trænger til et eller andet inden middagen er klar!.
De holder sig godt – men nu må jeg så tilføje, at det måske skyldes, at de bliver spist! Ihvertfald har jeg ikke oplevet, at de er blevet kedelige!
I al sin enkelhed skal du bruge følgende
300 g mandler (jeg køber økologiske, jeg køber forskellige slags mandler – man må prøve sig frem til hvilke man selv bedst kan lide – min erfaring med de økologiske er at der af og til er en bitter imellem – men jeg vælger dem fortsat!)
125 g groft salt
5 dl vand
lakrids pulver og lidt rålakrids.
Kog vandet op med salt – sikre at saltet er opløst – kom mandler i saltblandingen – lad stå 15-20 min. Kom dem i en sigte, derefter på en bageplade beklædt med bagepapir – spred dem så de ligger i et lag – sigt forsigtigt lidt lakrids pulver henover – lad være med at røre ved mandlerne, for så klistre de! drys derefter lidt rålakrids over. Kom pladen i ovnen ved 175 g i ca 20 – 30 min – det kommer lidt an på hvor våde de er når du sætter dem i. Tjek undervejs – de skal være helt tørre men de må ikke brænde.
Afkøl og gem i tætlukket beholder.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.