Tomatsauce bagt med friske timian og hvidløg
Efteråret er her og det har været et godt tomat år – ihverfald er der tomater på hylderne – gode danske tomater. Jeg finder dem også i de små vejboder. Jeg havde simpelthen fået købt for mange tomater, som skulle bruges.
Det blev til denne tomat sauce som enten skal bruges i suppe eller som sauce, men også i dressinger kan den bruges.
Du skal til ca. en 1/2 l bruge:
1-1,5 kg tomater
2-3 fed hvidløg
lidt olivenolie
lidt stilke frisk timian
lidt frisk oregano
flage salt
Vask og tør tomater – skær de store i halve! Kom tomaterne i en bradepande beklædt med bagepapir. Fordel timian, oregano, fint skivede hvidløg, lidt salt, peber og olie henover. Sæt i ovnen ved 180 grader. Bag dem I ca 1 time.
Tag tomater ud af ovne. Og passer gennem en sigte.
Hæld på en rengjort flaske.
God fornøjelse og tak fordi du læste med