Trøffelpasta serveret med røget dådyr og sommertrøfler.
Jeg er ved at tømme fryser – i den forbindelse har jeg været hos slagteren for at få røget en dådyrkølle! Det røget dådyr blev udgangspunktet for middagsretten – men egentlig kan det undværes, da trøffelpastaen fint kan spises alene. Vil du gerne have lidt kød til og ikke har en jæger i nærheden, så kunne dyrekødet erstattes med lidt røget mørbrad.
Denne ret er så enkel, og nem at tilberede.
Denne opskrift har ikke faste mængder – det afhænger lidt af hvor meget pasta du spiser, og afhængigt af hvor ‘fed’ du vil have retten. Du skal til 2 personer bruge ca.:
125 g trøffelpasta, jeg fandt det i eataly
1 tsk trøffelolie
1 dl reven pecorino
1 dl reven parmesan reggiano
lidt fløde kan erstattes med lidt smør
lidt soltørret tomater, semi dried
salt og peber
lidt sommer trøffel – jeg havde et glas hvor trøffelen ligger i skiver i olie
let frisk salvie
tynde skiver af røget dådyr kølle
Kig på dine ingredienser og glæd dig til middagen!!
I første omgang havde jeg ikke færre ingredienser, men syntes der manglede farve så jeg fandt lidt semi dried tomater og klippede lidt friske salvie blade, rev de 2 slags ost.
Kog pastaen efter anvisning i godt saltet vand. Når pastaen er kogt kommes den i en sigte – retur i gryden – der må godt være lidt væske ved. Tilsæt de 2 slags ost og lidt fløde eller smør – vend godt rundt over svag varme så osten smelter. Tilsæt tomater og smag til med peber – vær forsigtig med salt – osten er salt og der er salt i det røget kød.
Anret sammen med tynde skiver af røget kød, pynt med trøfler og salvie – server straks. Det er intet mindre end et gudemåltid!!
God fornøjelse og tak fordi du læste med