Rabarber is med bagte rabarber – sommerdessert

Rabarber is med bagte rabarber

Det er sommer – rabarberne er at finde i vejboder eller måske har du dem i haven. Der er mange sorter. I flere år har jeg forsøgt at få gang i dyrkning af rabarber, uden held. Men jeg ved hvilke vejboder der har rabarber. Da jeg var barn var rabarber fine røde i starten af sæsonen og så blev de grønne og meget sure. Der er nu et væld af sorter som bevarer den fine farve og de forbliver røde. Jeg er specielt glad for vinrabarber og jorbærrabarber og mest af alt er jeg glad for at jeg netop har høstet de første af min egne rabarber!

Det skulle fejres med en dessert af rabarber. Det blev til rabarber is og bagte rabarber. Da jeg er uden ovn i en periode – længere end forventet. (Mit køkken er efter 10 ved at få en opdatering, der trækker lidt ud) Men jeg har mit udekøkken og min grill. Isen har jeg lavet på ismaskine. Du kan godt tilberede uden ismaskine men husk så at rør nogle gange når den indfryses.

Rabarberis:

Du skal til isen bruge (denne portion rækker til 3-4 personer – du kan nemt lave dobbelt portion og så fryse i mindre portioner.) :

3 æggeblommer

75 g rørsukker

2,5 dl fløde

4 spsk med top – græsk yoghurt 10 % ca. 100 g

et nip salt

korn af 1/2 stang vanilje

ca. 1 dl rabarber grød eller rabarber kompot – du kan finde opskriften på rabarber grød og kompot på bloggen. Har du ikke tid til at tilberede rabargrød eller kompot, så smag isen til med ekstra vanilje.

Varm fløde, sukker, vanilje og salt op, så det lige når kogepunkt. I en skål – har du røremaskine så kan du bruge røre maskine, men det går også fint med håndpisker – du skal have æggeblommerne i røreskålen og den varme fløde hældes i mens du pisker, så du får en tyk creme, pisk så græsk yoghurt og rabarber grød i. Kom i ismaskine – eller i forme og indfrys.

Bagte rabarber:

Nogle rabarber stængler – ca. 300 g.

3-4 spsk sukker

vanilje – jeg har købt vanilje pulver – rigtig vanilje jeg brugt 1 lille tsk – du kan også bruge korn af 1/2 vaniljestang.

1 par stængler frisk mynte

1/2-1 dl koncentreret hyldeblomst saft

Vask rabarber og skær i mindre stykker – kom i foliebakke – drys sukker blandet med vanilje over. Det kan gøres i god tid – de har god af at stå, så vædde trækker ud. Kom så hyldeblomst saft over og læg et par stængler frisk mynte på toppen. Dæk med folie. Sæt på grillen indirekte varme i ca. 15 min.

Server sammen med is.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *