Fiskefrikadeller af torsk og laks

Fiskefrikadeller har altid været på menuen i min familie. Alt efter fisk så kan de tilberedes vidt forskelligt. Hvis du er lystfisker eller kender en der er lystfisker så er gede rigtig godt til, at tilberede fars af. Man kan krydre med stærke krydderier, eller med krydderurter. Har man en god fiskemand – så steger han måske gode fiskefrikadeller eller har en god fars, så bliver det ikke nemmere. MEN hos mig så vil jeg selv tilberede dem, jeg vil vide nøjagtig hvad der er i farsen. Disse er luksusfrikadeller – de er tilberedt med tors og laks. Jeg serverede med nye kartofler og en urtecreme som var rørt med rygeost og græsk yoghurt 10 % smagt til med salt og peber og masser af krydderurter.
Du skal bruge:
2 torskefilet ca. 400 g
1 laksekotelet ca. 150 g
salt og peber
1 knivspids karry
1 æg
0,5 -0,75 dl mælk
2 spsk kartoffelmel
2 friske forårsløg hakket
smør lad være med at sparre på smørret!
Hak fisk groft enten med en skarp kniv – eller i foodprocessor – kør puls et par gange. Det må ikke blive for fint. Rør farsen ‘sej’ med lidt salt – lad hvile ca. 30 min.
Tilsæt så de øvrige ingredienser og rør godt igennem – juster med mælk – farsen skal være fast. Karry kan udelades – men ganske lidt giver lige lidt ekstra – men disse skal ikke smage af karry.
Steg fiskefrikadellerne i smør – ‘b