Blomme tærte med crumble

Blomme tærte med crumble

September og sæson for de fineste blommer. Desværre har jeg ikke et eneste frugttræ. Jeg holder derfor øje med hvad de små vejboder har. Men man kan jo også kigge i supermarked, som heldigvis ofte har et godt udvalg. Forleden fandt jeg de fineste blommer fra Fejø i Irma. Der var flere slags og jeg kunne selvfølgelig ikke bestemme mig, så der kom flere slags i kurven!

Da vi var på vej til Vendsyssel og weekend i sigte, var jeg klar over at jeg ihverfald skulle bage kage og helst en enkel. Det blev til denne blomme tærte. Du kan nemt ændre crumble ved f.eks at erstatte havregryn  med hakkede mandler, eller du kan tilsætte til marcipan. Du kan også erstatte ingefær med kanel alt efter hvad du har i skuffen. Jeg bager som udgangspunkt altid med fuldkornsmel, kagen er oprindelig bagt med almindelig mel. Iøvrigt har jeg hentet inspiration til tærten i gamle noter, fra min tid i Californien, der var det ikke blommer men nektariner i tærten. Derfor er kagen bagt med ‘cup mål’ – jeg har ændret til gram hvis du ikke har målebæger i cup.

Du skal bruge:

2 cups (250 g)  fuldkorns speltmel eller alm. hvedemel

3/4 cup (60 g) grove havregryn

1/2 cup (65 g) rørsukker

2 tsk stødt ingefær

1/2 tsk vanilje pulver – hvis du bruger vanilje sukker så lidt mere og reducer rørsukker tilsvarende.

1/4 cup ( 50 g) mørk farin

3/4 cup (175 g) smør

1 æggeblomme

900 – 1000 g blommer (jeg havde 9 blommer nogle meget store)

 

Kom mel, havregryn, sukker, ingefær, vanilje, farin i en stor skål. Tilsæt koldt smør i små tern. Smuldr smørret i melet, som til alm. tærtedej. Tilsæt æggeblomme og saml dejen.

Jeg bager i en aflang tærteform – du også bage i rund form eller springform ca. 22 cm. Om din form skal smøres ved jeg ikke. Min skal ikke!! Hvis du er i tvivl, så smør eller læg et et stykke bagepapir i formen. (Hvis du bruger bagepapir så kan du med fordel skylle det under den kolde hane og krøl det sammen, så er det nemmere, at arbejde med).

Ca. Halvdelen af dejen presses med fingerende ud i formen – da dejen ikke behøver hvile så er den blød og man kan ikke rulle ud.

Skær rengjorte blommer i både og læg på dejen.

Fordel resten af dejen i klummer over blommerne.

Sæt tærten i ovnen og bag ved 200 grader i ca. 40 min måske 50 alt efter hvordan din ovn varmer – kagen skal være lysebrun og blommer skal have afgivet væske.

Spis kagen til en kop kaffe, flødeskum eller cremefraiche 38% er godt til. Vil du servere til dessert så er god vanilje is godt til tærten.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *