Håkon kager med chokolade

Håkonkager

Jeg bager hvert år disse håkon kager med chokolade og lidt appelsin. Dels er de nemme at bage og de holder sig godt. Jeg lægger dejen i fryser og tager ud efterhånden som jeg skal bruge dem. Min opskrift er meget stor – så jeg har her valgt at give opskriften på en lidt mindre portion.

Du skal bruge

150 g flormelis

300 g smør koldt

1 lille æg

400 g mel

125 g chokolade – hakket fint

reven skal af en økologisk appelsin

Ælt flormelis, smør skåret i tern og æg sammen. Tilsæt mel, finthakket chokolade, og appelsinskal. Del dejen i 4 stykker og rul hver klump til en ca. 25-30 lang rulle. Jeg pakker dem i film og kommer i fryser – tager så ud ca. 1/2-1 time før jeg skal bage – skær i 3-4 mm tynde skiver og læg på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader i ca. 10 min – tjek ved 8 min – de skal være gyldne i kanten. Afkøl og opbevar i tætlukket dåser.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *