Jordbær-rabarber marmelade med hyldeblomst
En rigtig sommer marmelade – fin farve og dejlig smag, jeg valgte at skære i sukker mængden, det gør at marmeladen virker frisk!

En bakke jordbær et par stængler jordbærrabarber og lidt af resterne fra hyldeblomst saften, gav inspiration til, at gå igang med at tilberede lidt marmelade! Jeg har tilberedt min hyldblomst saft på kokossukker – det giver en super smag men desværre er farven lidt kedelig. Jeg trængte til at tilberede noget med en god farve!!
Jeg brugte følgende
1/2 kg jordbær
1/2 kg rabarber
1/2 kg sukker
1 dl ufortyndet hyldeblomst saft
5 citronskiver – fra hyldeblomst saften
en håndfuld hyldeblomster fra saften
1 spsk blå melantin
Jordbær skæres i mindre stykker og rabarber i skiver. Kom jordbær og rabarber i en gryde – drys sukker over – gem 3 spsk til at røre melantin ud i. Tilsæt citroner, hyldeblomster og hyldeblomst saft. Kog det mørt ca. 15 min. Tilsæt melantin rørt med sukker – giv et opkog kom, hvis muligt, så fisk hyldeblomst kviste og citronskiver op. Kom på skollede glas og bind til.


Tak fordi du læste med og god fornøjelse!