Lemond curd! Ny opskrift!

Lemond curd

Jeg vælger at opdatere et tidligere blogindlæg – jeg vil gerne komme med endnu en opskrift på lemon curd -ikke fordi opskriften som jeg tidligere har skrevet ikke er god – men fordi jeg forsøgte, at gøre tingene lidt anderleders – jeg syntes, at denne lemon curd fik mere smag!

img_1352

3 økologiske citroner

3 dl sukker

125 g usaltetsmør – stuetemperatur

4 store æg gerne ekstra large

1 dl citronsaft

en knivspids  flagesalt

med kartoffelskraller skræller du citronerne, kun lige det yderste – der må ikke komme den hvide inderskal med.

Kom sukker og citronskal i foodprocessor – kør til skal er fuldstændig indarbejdet i sukker – tilsæt smør,  igen få det indarbejdet – tilsæt så et æg af gangen og kør til du har en ensartet masse til sidst tilsættes citronsaft og salt -kør det godt igennem.

Hæld massen op i en gryde – pisk mens du forsigtig varmer op – må ikke koge – men lige under kogepunktet begynder massen at tykne – pisk godt igennem mens massen tykner – det tager ca.6-8 min – er du usikker på temperatur, kan du også foretage processen over vandbad.

Når massen er tyknet tages gryden fra varmen og lemond curd hældes på glas.

Tak fordi du læste med – god fornøjelse!

Lemond curd

Jeg skal tilberede en lagkage med citroncreme – det er ikke nyt, men tidligere har jeg snydt og købt lemon curd – men tænkte, at jeg denne gang ville tilberede alt fra bunden – det bliver godt – ihvertfald er denne lemon curd rigtig dejlig og kan nemt bruges til andet end den creme jeg har i tankerne – derfor deler jeg denne opskrift nu inden kagen er færdig!

Du skal bruge følgende:

130 g sukker

2 æg

saft og fintrevet skal af 2 økocitroner

50 g blødt smør (stuetemperatur)

Sukker, æg, citronskal og citronsaft røres sammen i en skål – sættes overvandbad. Det varmes op mens der piskes, med håndmixer. Blandingen tykner langsomt. Når den er tyk som en grød tages den af varmen. Smørret tilsættes i små tern og der røres rundt til den er smeltet ind i cremen. – Afkøles.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Følg:

2 Comments

  1. Anker
    12. juni 2017 / 17:43

    Kære Dorthe,
    Det er bare smadder lækkert og vi glæder os til en dag at se jer her. Der skal meget til for at nå dine kulinariske frembringelser, men jeg skal gøre hvad jeg kan!

    • Dorthe Anneberg
      22. juni 2017 / 11:32

      Kære Anker
      vi glæder os til også, at besøge jer og måske en tur i nyttehaven!! Du er dygtig i et køkken!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *