Chokoladekage.
Kage skal der til – og engang imellem skal der også findes på kage som kan tilberedes i forvejen. Denne chokoladekage smager af sommer, hyldeblomst saften i creme og overtræks creme giver friskhed. Kagen er god på sommerens buffet! Den rækker fint til ca. 10 personer.

Til kagen skal du bruge:
Chokoladebund:
80 g mørk chokolade (jeg bruger 70 %chokolade)
50 g blødt smør
50 g sukker
5 æggeblommer
5 æggehvider
50 g sukker
1 knivspids salt
90 g mandler, malet til mel
1 spsk kartoffelmel
1 spsk hvedemel
11/2 spsk kakao
Chokoladen smeltes over vandbad – eller du kan brække den i små stykker og læg i skål, stil så skål med chokolade i ovnen ved 60 grader i ca. 6 min. – Rør i det hvis der er lidt der ikke er smeltet så rør til det hele er smeltet. Rør smør og sukker blødt og cremet. Rør æggeblommer i en ad gangen. Hæld chokolademassen i mens du pisker. Pisk hviderne stive med salt og sukker. Sigt kakao, de 2 slags mel sammen – Vend det i chokolademassen – skiftevis med mandelmelet og de stiftpiskede hvider.
Smør en springform – beklæd bunden med bagepapir og hæld dejen i. Bag kagen i oven ca. 25 min ved 180 grader. Kagen skal kun lige føles fast i midten. – afkøl
Chokoladecremefyld
180 g mørk chokollade (jeg bruger 70 %)
2 spsk ufortyndet hyldeblomst saft
1 tsk citron saft
4 æggehvider
11/2 spsk sukker
2 æggeblommer
5 spsk fløde
Smelt chokoladen – på samme måde som beskrevet ovenfor. Tilsæt hyldeblomst saft og citronsaft. Pisk æggehviderne stive med sukker – kun så de netop er stive. Rør æggeblommer og fløde i chokoladen – vend æggehviderne i. Lad cremen stivne i køleskab ca. 1 time.
Chokolade overtræk
150 g mørk chokolade (jeg brugte 70%)
2 spsk hyldeblomst saft
3 ægge blommer
1 tsk citronsaft
1/2 tsk reven citron skal – brug økologisk citron
11/2 dl piskefløde
11/2 spsk sukker
evt. kakao til pynt og hyldeblomster.
Smelt chokolade og tilsæt hyldeblomstsaft og tilsæt æggeblommer samt citronsaft og skal. Stil i køleskab i ca 15 min. Pisk fløde til tyk creme ikke helt stiv – vend i chokoladen.
Kagebunden flækkes i 2 bunde – den skal være helt kold – fordelchokolademassen i et jævnt lag på den nederste bund og læg den anden bund på. Fordel chokoladecremenovertræk i et jævnt lag på overfladen og siden af kagen. Sæt på køl – lige før servering kan den drysses med kakao og pyntes med små hyldeblomster.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.