Pandekager med fyld til middag!

Pandekager med fyld til middag

Nemme lette rette er ofte på menuen hos mig. Det har den fordel, at der måske åbner op for plads til dessert. I weekenden har vi måske også hygget med frokost, så aften måltidet skal ikke fylde for meget. Disse fyldte pandekager er nemme og man kan forberede det meste i forvejen. Iøvrigt kan disse fyldte pandekager også være en ide til frokosten. Jeg vil ihvertfald have dem på min menu fremover.

du skal bruge følgende til 4 fyldte pandekager:

100 g mel – jeg brugte sigtet darlar hvede, du kan bruge alm. hvedemel, ølands hvede, eller du kan bruge kikærtemel, hvis de skal være glutenfri.

3 æg

2-3 spsk smeltet smør

2,5 dl sødmælk – andet mælk kan bruges

1 knivspids salt

1 dl revet vesterhavsost – du kan også bruge gryere

8 skiver serano skinke ca. 80-100 g

200 g frossen helbladet spinat – frisk spinat kan også bruges

4 æg

salt peber

Pynt med lidt hakket purløg. Jeg valgte at servere med små tomater lidt basilikum og avokado.

Bland æg, mælk,  med salt og mel, er du bekymret for klumper så sigt melen i mælken – pisk grundigt, tilsæt det smeltet smør og pisk det ind i dejen. Lad dejen hvile i ca. 1 time eller mere.

Pisk igen. Hvis du syntes den er for tyk kan du justere med lidt mere mælk.

Har du en pandkage pande så er det den der skal bruges – det har jeg ikke så jeg bruger en pande som holder varme med noget slip let beklædning.

Du behøver ikke bruge smør på panden, da der er smør i dejen. Jeg kommer nu en lille klat smør på min pande, når det er smeltet så kommer jeg lidt dej på – første pandekage er en prøve og mislykkes måske! men så kan den prøvesmages. Pas på varmen når du bager dine pandekager. Du skal bage 4 pandekager, men bag dem kun på den ene side, når dejen på oversiden er fast, efter et par min tager du pandekagen af og lægger på et stykke bagepapir, den bagte side nedad.

Der er dej i overskud, den kan du bage pandekager af som er bagt på begge sidde, spis med lidt vaniljeis og jordbær.

De 4 pandekager lægger nu på en bageplade, fordel den revne ost midt på pandekagerne. Fordel spinat ovenpå, hvis du bruger frossen spinat, så pres vand ud. Lav en lille fordybning og slå et æg ud som kommes i fordybningen. Fold pandekagen op omkring fyldet, hvis de er bagt for meget kan det være lidt vanskeligt, men pres let nogle hjørner så lykkes det.

Kom pladen i oven ved 200 grader og bag dem i ca. 15 min tjek at de er lysebrune og ægget bagt.  Anret og pynt med hakket purløg, basilikum, tomater og avokado.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *