Rugbrøds chips og croutoner – undgå madspild!

Rugbrøds chips

Mon ikke vi alle kender det – der ligger lige et par ender af rugbrødet og man er lige ved at tage nyt brød ud af ovnen! Hvad så med det ‘gamle’ rugbrød! – Jeg kan virkelig ikke lide, at smide mad ud, så jeg forsøger hele tiden finde ud af at bruge ‘rester’ på en ny måde også så det ikke er kedeligt. Jeg bager rigtig meget og derfor er 2 af mine favoritter – rugbrødschips og croutoner – du kan finde opskriften opskriften på croutoner i et tidligere indlæg.  http://www.chiahealth.dk/caesar-salat-med-hjemmelavet-croutoner/

 

Tilbage til rugbrøds chips!

img_0545

Du skærer tynde skiver – jeg har en køkken pålægsmaskine – men en skarp kniv kan også bruges – det behøver ikke at være fine skiver – de må gerne være forskellig størrelse. Er der ender eller har du skiver fra frokost hvor du har skåret tykke skiver så skær små firkanter.

Læg de tynde skiver brød på bagepapir og dryp med olivenolie (ca et par spsk fuld per plade) – jeg syntes det er nemmest at bruge en spiseske med olie!! drys med lidt salt – jeg bruger sydesalt. Sæt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 – 20 min – alt efter størrelse og tykkelse. Har du valgt at lave firkanter så kom dem i en plastik pose og kom lidt olivenolie i  og vend lidt rundt, så olien fordeles. Kom på plade og bag også disse i ca. 20 min ved 175. Du kan vælge at krydre med f.eks. timian eller rosmarin.

Brug chips som tilbehør til ost, til forretten, på salaten (du kan knus lidt som drys)  eller bare som chip.

Hvede croutonerne ser du her:

img_7399

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *