Småkager med dadler, chia frø og hvede flager og lidt mere.
Jeg har næsten altid en småkage i kage dåsen! og er kage dåsen ved er være tom, så giver det en god anledning til at bage. Disse kager smager af noget, de er opstået fordi jeg havde forskellige ingredienser som skulle bruges. Man kan ændre ingredienser som f.eks bruge valnødder i stedet for pekan nødder. Eller bruge rug eller havre flager istedet for hvedeflager – chokolade kan udelades eller man kan bruge en anden slags chokolade. Man kan også bruge alm. hvedemel i stedet for speltmel. Brug opskriften som inspiration til de næste småkager du skal bage.
225 g brun farin
125 g blødt smør
1 dl kærnemælk
2 æg
325 g speltmel
50 g chia frø
1 tsk natron
10 store dadler eller ca. 100 g uden sten
100 g grofthakket pekan nødder
200 g grofthakket chokolde jeg brugte 70 % lindt med orange smag
100 g hvede flager
Pisk farin og blødt smør godt, tilsæt kærnemælk og æg og pisk igen. Vend mel, natron og chia frø i dejen. Fjern sten fra dadler og hak dem groft, vend dem i dejen sammen med nødder, chokolade og hvede flager.
Kom med 2 tsk toppe på en bageplade beklædt med bage papir. Der bliver ca. 55 småkager.
Bag dem i oven 12-15 min ved 190 grader. Afkøl og opbevar i tætlukket kagedåse.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.