Sveskegrød

Sveskegrød

Grød, måske er det kedeligt og tilføjer man sveske, så er det for nogen måske endnu mere kedeligt. Alene den brune farve gør at du måske springer over. Men det er en stor fejl, for kan du finde de store svesker fra Agen, som har den helt specielle smag, de kommer fra Frankrig og er ikke uden grund kendt som verdens bedste svesker.

Sveskegrød kan varieres og bruges til både desserter og morgenmad. Sveskegrød med lidt ristede mandler og  fløde eller Sveskegrød i trifli eller med panna cotta, det hele smager godt.

I mit barndomshjem, fik vi en dessert der hed skovbund, i al sin enkelhed var det sveskegrød på et fad, dækket med flødeskum, reven chokolade og pyntet med stykker af banan med en halv abrikos, som blev anrettet som svampe.

Du skal bruge

500 g svesker

ca. 3 dl vand

ca. 1,5 dl sukker

2 skiver af en økologisk citron

1 vaniljestang

Evt lidt kartoffelmel som jævning.

Kom svesker, vand, vaniljestang som er flækket og citronskiver i en skål, stil i køleskabet natten over.

Kom så blandingen i en gryde og kog op, tilsæt så sukker og kog ved middelbare i ca. 10-15 min. Hvis du syntes grøden er for kompakt, så kan du tilsætte mere vand. Smag til og juster evt. med lidt mere sukker.

Hvis din grød er for tynd så kan jævne med lidt kartoffelmel rørt ud i koldt vand. Husk at grøden må ikke koge efter den er jævnet med kartoffelmel.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *