Syltede abrikoser og ferskner
Sommer er ensbetydende med friske frugter og bær. Faktisk så mange slags at det kan være vanskeligt at begrænse indkøb. Det er også årstiden hvor der er fantastiske stenfrugter, som abrikoser og ferskner. Stenfrugterne er når de er gode fyldt med smag og rigtig velegnet til syltning. Jeg har valgt at sylte både abrikoser og de hvide ‘donut ferskner’.
De skal bruges i desserter eller på morgenmadsgrøden, på en regnvejrsdag. Jeg havde købt stort ind hos https://fresh.land, som leverer til døren.
Jeg har valgt at sylte meget enkelt med smag af vanilje og kanel – men man kan sagtens give smag af krydderurter, en stilk rosmarin i lagen til abrikoser eller citron verberne i lagen til ferskner vil være godt.
Til abrikoserne skal du bruge:
15 pæne modne abrikoser
Lage:
1 l vand
400 g sukker
2 kanel stænger
1 vaniljestang – flækket
Armagnac til at skylle glas i – kan udelades eller erstattes med rom eller atamon.
Halver de skyllede abrikoser. Kog alle ingredienser til lagen godt igennem – gør det i en relativ stor gryde eller sauterpande, så du har en stor flade. Når lagen er kogt igennem tilsættes abrikoser forsigtig og de koges lig op i lagen.
De tages derefter op og lægges i sylte glas, som du har skoldet. Jeg valgte at komme lidt armagnac i hver glas og lige skylle rundt, for både smag og konservering.
Kog så lagen godt igennem igen og hæld den over abrikoserne. Jeg fordelte vaniljestang og kanel i hvert glas. Luk glassene.
Fremgangsmåden er den samme med ferskner – jeg havde ikke så mange ferskner så jeg kogte kun halv mængde lage og jeg havde ikke kanel i lagen men derimod tilsatte jeg lidt citronskal af en økologisk citron.
God fornøjelse og tak fordi du læste med