Galette med pesto og asparges
Jeg er forlængst blevet glad for at bage galette i det søde køkken. Galette er jo blot en tærtedej der lægges fyld på og så foldes dejen lidt ind over fyldet. Galette er i sit udtryk lidt klodset eller rustik at se på. Det passer mig fortrinligt – da detaljer og meget pynt ikke er mit speciale. Det er smagen og de gode råvarer der er i fokus. Denne galette er bagt på en støbejernspande i gas grill, men normalt ville jeg bage i ovn. Men da mit køkken er under renovation, så bruger jeg grillen til det meste af min madlavning.

Du skal bruge:
1/2 portion tærtedej du kan bruge den opskrift du plejer at bruge. Til min her brugte jeg
125 g hvedemel – fuldkorn
125 g speltmel
125 g smør
100 g vand
1 tsk salt
Hvis du har foodprocessor, så kom mel, smør i tern og salt i skålen og kør pulse til du har fordelt smør. Tilsæt så vand og kør til dejen har samlet sig. Kom i film og sæt i køleskab. Har du ikke foodprocessor, så kan du nemt gøre det i en stor skål. Du smuldre smør i mel og salt salt – tilsætter vand og samler dejen.
Til fyldet skal du bruge:
3-4 spsk god basilikum pesto
2-3 kogte kartofler
5-7 grønne asparges
1 lille rødløg
evt 1 frisk forårsløg
ca. 50 g feta
salt og peber
1 æg til at pensle kanter med
Jeg havde en rest hummerhaler som kom på – de kan udelades.
Fremgangsmåde:
Rul 1/2 portion tærtedej ud mellem 2 stykker bagepapir. Smør bunden med pesto ca. 3 cm fra kanten. Kom så kartofler i tern på. Dernæst rengjorte asparges skåret i mindre stykker, sammen med rødløg i tynge både og forårsløg i skiver. Kom lidt salt og peber på – tilsidesat kommes feta ost i mindre stykker samt evt. hummerhaler på tærten.
Fold så kanterne op omkring fyldet. Pensl kanterne med sammen pisket æg.
Som nævnt bagte jeg på støbejerns plade i grill – ca. 180 grader i 25 min. Hvis du bager ovn så træk bagepapir med galette over på plade og sæt i ovn ved 180 grader i ca. 25-30 min.
Tak fordi du læste med og god fornøjelse.