Syltede figner

Syltede figner

Ofte får jeg købt lidt store portioner når jeg handler frugt. De sarte sorter som figner har ikke lang holdbarhedstid – men det betyder ikke så meget for de smager godt syltede. Jeg har valgt at sylte med med rom og nogle med smag af kanel og vanilje og nogle kun med vanilje. Man kan nemt udelade rom. I denne opskrift er rommen med som smagsgiver. Men generelt når jeg sylter, så bruger jeg rom, cognac eller vodka til at skylle glas i, jeg er ikke stor fan af atamon.

Jeg har tænkt at fignerne skal bruges til desserter eller til ost. Jeg ved de smager godt til f.eks gedeost. Ligesom flødeskum evt med et drys lakrids vil være godt.

Du skal bruge:

2 kg figner – du kan selvfølgelig reducere mængden

1 kg sukker

2 – 3 dl rom

1 stang vanilje

1 -2 stænger kanel- Jeg valgte at have kanel og vanilje i 1 portion – og en portion uden kanel

1/2 l vand

 

Kom vand, sukker, flækket vanilje stang samt evt kanelstang i en stor gryde eller sauterpande,  kog op og når alt sukker er smeltet, lægge de rengjorte figner forsigtigt i lagen. De skal kun ligge i 1 lag. Har du for mange figner så start med halvdelen. Lad dem simre i ca. 30-45 min. Tag så forsigtigt fignerne op og kom dem på rengjorte glas – skyllet i rom.

Hvis du har flere figner, koger du næste hold i samme lage, når de er kogt kommes de ligeledes på glas.

Nu koges lagen godt igennem – hvis du kan se du har meget lage i glassene med figner, så hæld forsigtig lag retur i panden. Kog lagen i ca. 15-20 min. Tilsæt så rom jeg brugte 3 dl, mindre er fint! Rør godt rundt og kog igennem. Kom nu den varme lage over figner. Luk glassene. Har du for meget lage så kog lagen ind til sirup og brug i f.eks dressinger til salater – det er rigtig godt.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *