Abrikoser tilberedt i sous vide

Abrikoser

Sous vide er en ny verden for mig, det har taget mig flere år at komme igang. Men nu er jeg så heldig, at jeg simpelthen har fået en ovn som har sous vide funktion. Altså jeg skal ikke lede efter grej bagest i skabet. Det betyder jeg er igang og jeg vil lægge forskellige opskrifter som inspiration. Har du ikke sous vide så kan opskrifter tilberedes i ovn – temperaturer skal tilpasse – men måske du kan finde inspiration til retter som også passer ind i dine planer.

Abrikoserne som jeg havde købt havde en god størrelse og fantastisk farve, det gode ved sous vide tilberedningen er, at farve bevares og man kan få den konsistens man ønsker.

Du skal bruge:

8 abrikoser beregn 2 til hver.

lidt citronskal

lidt romarin frisk

1 stang vanilje

lidt sukker ca 2 spsk

lidt rom

 

Vask og tør abrikoser. Halver dem og læg dem i vakuum pose. Flæk vaniljestang og rør kerner i sukker.

Kom et drys sukker på hver abrikos og kom lidt rom på hver abrikos, det gøres nemt med en teske. Læg så lidt citronskal, rosmarin og vaniljestang i posen. Vakuum pak. Læg i køleskab til du skal tilberede mine lå i køleskab 1 uge.

De skal have 75 grader i sous vide i 15 min.

De er rigtig gode til vaniljeis.

Jeg serverede sammen med jordbær de var overflødige!!

Tak fordi du læste med og god fornøjelse.

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *