Saltbagt selleri

Saltbagt selleri

Selleri – knoldselleri – er måske en af de rodfrugter jeg tidligere har haft et lidt anstrengt forhold til.  Men det er efterhånden mange år siden. Jeg har næsten altid selleri i grøntsagsskuffen når de er i sæson. Jeg kan bedst lide at købe dem med top på. Desværre ses de ofte uden top i butikkerne. Toppen er god til at smagsgiver når man koger kartofler, god i suppen, hvis man skal koge kylling eller kom toppen i kyllingen hvis den skal steges.

Jeg havde købt nogle fine eksemplarer af selleri med top. Friske og med dejlig duft af grønt. Længe har jeg haft i tankerne, at jeg skulle igang med at bage i salt. Så det skulle prøves med selleri – har du ikke prøvet det – så må du igang. Det er rigtig godt, enkelt, men det tager tid!! Du kan bruge sellerien som tilbehør til kød eller kylling eller du kan servere som en selvstændig ret.

Du skal bruge: (Hvis tilbehør så rækker 1 stor selleri til 4)

1 selleri

1,5 – 2 kg Groft salt – iøvrigt skal du gemme saltet – det kan bruges igen. Salt bagte rødbeder er også godt!!

Dressing:

1 dl god olivenolie

1/2 dl Æbleeddike

1 tsk god flydende honning – f.eks akaciehonning

lidt hakket persille

Vask sellerien rigtig grundigt – al jord skal væk. Skær toppen af men lad 2-3 cm sidde på så der ikke er åbent ned til ‘kødet’ – gem toppen og brug til suppe eller noget andet.

Kom lidt salt i bunden af en lille gryde eller ildfast fad – sæt sellerien i saltet og kom så salt på så sellerien er helt dækket.

Sæt så i gryden/fad i oven, 170 grader og bag den i 2,5-3 timer.

Rør dressingen sammen.

Tag sellerien ud af oven, tag den forsigtigt op af saltet som børstes af. Skær i kvarte og anret på fad – hæld dressingen over og server.

God fornøjelse og tak fordi du læste med

 

 

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *