Spidskål med kantareller
Den friske kål er for mig altid noget særligt. Den smager så fint uanset om den spises rå eller om den dampes. Det eneste man skal huske er, at man ikke må overtilberede den. Svampene hører sommer/sensommer til har du som jeg mod på en tur i skoven for at finde dem, så er det dejligt at komme hjem og tilberede dem. Men har du ikke denne interesse, så må du ty til grøntafdelingen. Ihvertfald skal du unde dig selv kantareller når de er i sæson. Kan du ikke få kantareller så er jeg sikker på andre svampe også smager godt i retten.
Du skal bruge:
1 spidskål
kantareller
1 spsk olie til stegning
1 finthakket skalotteløg
2-3 tsk reven skal af citron
ca. 50 g reven ost f.eks havgus (fast ost af god kvalitet)
3-4 spsk hakket persille
evt. Lidt smør
Spidskål rengøres de yderste løse blade fjernes og bunden skæres af. Del kålen i 4 kvarte, hvis det er et lille hoved så 2 halve. Lad stokken blive på. Kålen dampes i vand tilsat lidt salt. Damp med skærefladen nedad. Alt efter hvor kompakt og hvor stort dit kål er så tilpas kogetid. Det skal ikke være slasket men frisk med lidt bid. Mit fik 3 min.
De rengjorte svampe ristes i olie på en varm pande nogle få min. Krydr dem med salt og peber og tilsæt lidt af det hakket skalotteløg.
Bland resten af hakket skalotteløg, med hakket persille, citronskal og reven ost.
Når kålen er dampet, så dryp godt af, anret på fad og løft blade og kom osteblandingen imellem kålblandingen kom evt lidt smeltet smør over. Kom de varme kantareller over.
Alt efter lyst så kan man nemt spise denne ret som grøn ret, men den passer også godt som tilbehør til f.eks stegt fisk.
Vi fik stegt kullerloins til retten
God fornøjelse og tak fordi du læste med.