Havregryns kiks eller havregryns småkager
Opskriften er oprindelig fra Meyers bog – Bageskole! Jeg har ændret lidt i opskriften. De er så nemme at bage og de smager rigtig godt sammen med en kop the eller kaffe. Du kan erstatte havregryn med andre flager – f.eks rug – spelt eller bygflager. Som du ser i min opskrift bruger jeg en grødblanding, ‘havrechiagrød’ fra GRØD. Du kan også bage med dem med havregryn uden andre gryn/flager. Der behøver ikke være langt fra tanke til handling.
Du skal bruge:
250 g blødt smør
200 g rørsukker
5 g potaske
1/2 dl mælk
1 æg – stort
1/2 tsk salt
250 g havregryn ( jeg brugte 125 g grove havre gryn og 125 g havrechiagrød begge dele fra GRØD)
340 g hvedemel
Smør og sukker piskes godt sammen. Potaske røres i mælk og røres i smør/sukkerblandingen. Resten af ingredienserne røres i – der skal ikke æltes.
Stil dej i køleskab i en times tid.
Del dejen i nogle klumper og rul ud mellem 2 stykker bagepapir. Stik kiksene ud. Jeg bruger en metal ring. Jeg valgte at lave dem relativ små. Du bestemmer selv størrelse. Du kan også bruge et glas til at udstikke med. Gem den ved hver udrulning den overskyende dej og saml dejen til en udrulning, som du kan afkøle lidt.
Bag ca 12 min ved 180 grader varmluft, de skal være lysebrune i kanten.
Tak fordi du læste med – god fornøjelse.