Hokaido suppe
De fine hokaido har en fantastisk farve og kogt med grøntsager, kan man få en rigtig fin suppe. Jeg tilbereder med masser af krydderier og andre grøntsager. Vil man gøre suppen stærk kan man tilsætte chili. Jeg havde været forbi vejboder, så jeg havde nogle hel friske grøntsager med masser af og farve.
Du skal bruge
1 lille hokaido
3 mellemstore kartofler
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
Frisk timian
1 tsk gurkemeje
1-2 tsk ras el hanout (blandningskrydderi) kan udelades
2 dl hvidvin
8 dl vand (hønseboullion kan også bruges)
salt og peber
evt et drys pigment d’espelette kan udelades eller erstattes med chili
3-4 spsk olivenolie
Rengør grøntsager. Skær hokaido over fjern alle kerner, skær i mindre stykker, du skal ikke skrælle den. Skræl gulerødder og kartofler og skær i mindre stykker. Løget skæres i både. Hvidløg pilles og skæres over.
Varme olivenolie godt op i bunden af en stor gryde. Tilsæt gurkemeje og ras el hanout, så det lige svitses af uden at det brænder på. Tilsæt så alle grøntsagerne og svits uden de tager farve. Tilsæt hvidvin, kog op. Tilsæt så vand så det dækker. Timiankviste tilsættes. Lad det koge i ca. 25-30 min alt efter hvor store stykker grønsagerne har. De skal være møre. Fisk timian kvistene op. Blend med en stavblender. Smag til med salt og peber og evt. lidt pigment d’espelette Syntes du suppen er for tyk tilsættes lidt mere vand. (Vil du have suppen mere fed, så kan du tilsættes fløde).
Server varm evt med et stykke grovbrød til.
God fornøjelse og tak fordi du læste med