Tomattærte

Tomattærte

Denne tomattærte, er rigtig enkel, men det er en af de tærter jeg vender tilbage til. Den kan spises med en grøn salat, til et let måltid. Den kan bruges som tilbehør. Har du små tærte forme er den også god som forret til en gæste middag. Den kan tilberedes med små tomater eller større tomater i skiver.

Vigtigst er at den skal tilberedes med tomater som har god smag.

Bunden er sprød og den rulles tyndt ud. Jeg vælger ofte at bage de mere grove bunde.  Men en gang imellem så skal, den, måske lidt usunde bund tilberedes.

Opskriften på bunden har jeg fra Jørgen Søgaard, konditor. (Ja, Jørgen Søgaard som er kongen af kransekage – hans opskrift er også den, der har fulgt mig i mange år).

Første gang jeg skulle tilberede bunden, var jeg skepsis, man kommer da ikke flormelis i en bund i det salte køkken? Jo det gør man, for den bliver præcis så sprød, som man kan drømme om. Iøvrigt er bunden også helt fantastisk hvis man skal tilberede quiche lorraine.

Du skal bruge:

200 g god hvedemel

1 spsk flormelis

1 tsk salt

200 g smør

2-4 spsk vand

til fyld skal du bruge:

3- 4 spsk Dijon sennep

3-4 tomater alt efter størrelse

ca. 150 -200 g reven havgus (du kan også bruge gruyere)

lidt olivenolie

salt og peber

Fremgangsmåde:

Bland mel, flormelis og salt i en skål. Tilsæt smør i tern og smuldr det ind i dejen. Tilsæt vand og saml dejen den skal ikke æltes. Den skal være fast og hænge sammen. Du kan tilberede dejen i foodprocessor, men husk at du ikke skal passe på med at dejen ikke bliver æltet.

Pak dejen i film eller kom den i en plastik pose. Læg i køleskab nogle timer – (en kan sagtens ligge nogle dage i køleskab).

Når du skal bage så rulles dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, drys med lidt mel.

Kom dejen i en form – skal din form smøres gør du det. Jeg har metal forme med løs bund de skal ikke smørres.

Prik huller i dejen med en gaffel. Forbag tærten ved 200 g i ca 20 min, den skal være pæn lyse brun.

Smør så bunden med dijon sennep, kom så reven ost på. Tomater skæres i tynde skiver og lægges på osten. Krydr med lidt salt og peber og giv tomaterne lidt olivenolie.

Bag tærten yderligere 25 min ved 180 grader – måske lidt mere, det afhænger lidt din ovn.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *