Sommerkage med espresso

Sommerkage med espresso

Hvad skal jeg bage? Det skal være nemt for egentlig skulle vi slet ikke have kage! Heldigvis er det nemt at finde inspiration. Jeg fandt hos min ‘kaffepauser’ ØNSK Kaffe en opskrift som skulle prøves. Du kan vælge at lave rund bund, altså bage i en springforme du kan også som jeg bage i en regtangulær form. Jeg valgte at ‘udstikke’ stykker af kagen, da vi kun var 2. Resten af bunden kom i fryser. Bunden kan pyntes med flødeskum og bær. En fromage på bunden og bær kunne også passe godt. I den oprindelig opskrift er der rørt en creme af fløde pisket med vanilje, reven citronskal og flormelis som en chantilly creme. Jeg valgte at en lettere creme – græsk yoghurt 10% rørt med vanilje og citron. – Du kan se ingredienser nedenfor.

Det er helt klart en af de kagebunde som jeg vil vende tilbage til. Den er også fin som dessert.

Du skal bruge:

100 g havregryn – fintvalsede

2 spsk rørsukker

2 spsk mel

1 tsk bagepulver

2 tsk vanilje

1 tsk kardemomme

80 g blødt smør

30 ml espresso shot – har du ikke espresso maskine prøv med Nescafé eller alm kaffe!

lidt salt – Flagesalt.

Kom alle de tørre ingredienser, på nær salt, i en skål og bland dem sammen – du kan også komme dem i foodprocessor og kør pulse et par gange. Tilsæt så det bløde smør og espresso – rør godt sammen og igen hvis på foodprocessor så kør pulse et par gange til det er blandet godt. Drys til sidst med lidt salt – helst flagesalt. Kom i form dejen passer til en lille springform på 16 cm i diameter.  Bag ved 175 grader i ca 20 min – tjek lidt før. Bagetiden afhænger af varmen i din ovn.

Jeg rørte en creme af græsk yoghurt, smagt til med lidt sukker,  jeg brugte citron sukker, det kan erstattes med alm. sukker og lidt reven skal af en citron, vanilje pulver samt lidt rabarber sirup.

Kagebunden stykkerne blev pyntet med creme, bagte rabarber og  friske jordbær – andre bær kan bruges.

Kagen kan nemt laves vegansk ved at udskifte creme med veganske produkter.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

 

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *