Syltede Rødløg
Syltede rødløg er noget af de nemmeste at tilberede. Ikke fordi det behøver være nemt, men det gør jo ikke noget når resultat tilmed er rigtig godt. Syltede rødløg kan bruges til sommerens grill retter. De er også gode som pynt på salater eller på et stykke smørrebrød. Har du ikke smagt en kold kartoffelmad med lidt pynt af syltede rødløg har du noget til gode.
De er rigtig fine i farven når de er frisk syltede, hvis de skal holde sige i længre tid, så mister de lidt af farven men ikke smagen. Du kan tilsætte andre krydderier f.eks anis og du kan udelade laurbærblade.
Du skal bruge:
4-5 rødløg
2 dl rørsukker
1 tsk salt – sydesalt
2 dl æbleeddike
1 dl vand
2 laurbær blade
1 tsk sennepskorn evt både lyse og mørke
6-8 hele peberkorn
Kog lagen op.
Fjen top og bund på løgene, skær i tynde både. Kom i lagen gerne af flere omgange – kog op og kog i 2 min. Fisk løgene op og kom dem i rengjorte skollede glas. Kog lagen ind 5-10 min. Hæld så lagen over løgene. Opbevares i køleskab.
God fornøjelse og tak fordi du læste med.