Laks i ovn

Laks i ovn

Fisk er ofte på menuen! Jeg er, så at sige forkælet, når det kommer til fisk, jeg kender fiskere og frisk fisk direkte fra havet eller søen er bare godt. Men der er frossen fisk som også kan være kvalitet. I 2019 hvor mine indkøbsvaner for alvor har været forandret har jeg fundet masser af gode fisk på frost. Fisk som bliver leveret direkte til døren.

Laks fra Færøerne er en af mine favoritter. Kan man finde en side eller et stykke også på frost så kan man tilberede dejlige retter, også til gæster.

Jeg havde en lakseside i fryseren og det var alt for meget – men en rest er god at bruge i f.eks en frittata (bagt æggekage) i en salat. Jeg valgte også at skære et stykke fra til graved laks.

Den bagte laks er så nem og har du gæster som kan lide fisk, så er det dejligt at servere.

Du kan forberede alt i god tid.

Du skal bruge: (4 pers)

ca. 1 kg laks (det er sikkert for meget men rester er gode og nemme at anvende)

salt /peber

Nogle kvist frisk timian

Kartofler – jeg bruger mellem store og ca. 500 – 700 g

4 fed hvidløg

3-4 spsk olivenolie

Start med at ordne kartofler, skrub og fjern sorte pletter, men lad skræl blive på.

Skær dem i tynde skiver – jeg bruger mandolin jern (pas på fingrene) – skyl godt i koldt vand. Dryp af og tør dem i køkkenrulle. Kom bagepapir på en bradepande og fordel kartoflerne kom olie og lidt salt over, samt hvidløg i kvarte. Bland rundt og spred kartoflerne ud så de ligger i tyndt lag.

Hvis laksen er fugtig så tør med køkkenrulle. Husk også at mærke om der sidder ben i laksen – fjern med ‘kødpincet’.

Krydr med med lidt salt og læg så laksen med skindsiden op på kartoflerne. Kom lidt salt og peber på skindet og fordel timian over fisk og kartofler.

Kom bradepanden i ovnen ved 190 grader i ca. 20 min., tjek efter 15 og se om skindet slipper. Hvis din fisk er meget tyk, så skal den have lidt mere.

Fjern skindet ved servering. Giv evt lidt salt  og server med kartoflerne og lidt af væden i bradepanden.

God fornøjelse og tak fordi du læste med.

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *