Rabarberkage med pistacienøddemel

Rabarberkage

Forår og snart sommer – rabarberne er her! Der er mange sorter men er de nye og friske så gør det ikke så meget hvilken sort. Jeg er glad for sorten der hedder jordbærrabarber. Jeg kom forbi en vejbod, så jeg talte med ejer og fik lov til at købe 3 bundter! Uden at føle at jeg hamstrede eller var grådig. Der vises så mange lækre rabarberkager på både Instagram og Facebook – så hvilken kage skulle jeg bage! Jeg så at bl.a  Klidmoster.dk har tilberedt en efter inspiration fra Meyers med kokosmel. Jeg havde ikke kokosmel men jeg havde pistacienøddemel. Jeg valgte at bage kagen i lav form retangulær ikke så høj – så der var også nok til en lille rund tærteform. Kagen kan også bages i springform.

Den smager godt uden noget til en kop kaffe! Til dessert med lidt bagte rabarber og lidt flødeskum, is eller en creme så er den også lækker.

Du får min opskrift her:

300 g rengjorte rabarber skåret i mindre stykker

korn fra 1/2 stang vanilje

2 store æg

150 g blødt smør

225 g rørsukker

2 spsk citronsukker (jeg køber citronsukker hos vanila danmark – men du kan sagtens bare rive lidt skal af en økologisk citron i sukker og rør rundt og lad det trække lidt)

75 g pistacienødde mel

110 g hvedemel

1 tsk bagepulver

2 spsk mælk

Læg rabarber stykker i et fad – drys citron sukker over.

Pisk smør, kornene fra vanilje stangen og sukker luftigt – rør så et æg i ad gangen. Bland mel med bagepulver sigt i dejen, vend rundt sammen med pistacienøddemel. Vend til sidst rabarber stykkernes i.

Kom i form beklædt med bagepapir bag ved 175 grader i ca. 40 til 55 min alt efter hvor meget dej du har i formen. Brug evt en træ strikkepind til at teste med om kagen er bagt. Der må ikke hænge dej på pinden når du trækker den op.

Afkøl og server!

Tak fordi du læste med og god fornøjelse.

 

Følg:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *